Vakantiewerk in het buitenland

Zomerbanen in het Buitenland: Een Gids voor 2022

Zomerbanen in het buitenland kunnen een lonende en spannende ervaring zijn. Of je nu op zoek bent naar een seizoensgebonden baan om wat extra geld te verdienen, of je wilt een nieuwe cultuur beleven, er zijn veel mogelijkheden voor vakantiewerk in het buitenland.

Inhoudsopgave

 1. Wat is Vakantiewerk in het Buitenland?
 2. Voordelen van Vakantiewerk in het Buitenland
 3. Populaire Soorten Vakantiewerk
 4. Populaire Vakantiewerk Bestemmingen
 5. Hoe Vind Ik Vakantiewerk in het Buitenland?
 6. Hoe Solliciteer Ik voor Vakantiewerk in het Buitenland?
 7. Voorbereiding op Vakantiewerk in het Buitenland
 8. Veelgestelde Vragen over Vakantiewerk in het Buitenland
 9. Ervaringen van Anderen met Vakantiewerk in het Buitenland
 10. Uitgelichte Vacatures voor Vakantiewerk in het Buitenland
 11. Handige Links en Bronnen
 12. Conclusie

Wat is Vakantiewerk in het Buitenland?

Vakantiewerk in het buitenland is een tijdelijke baan die meestal in de zomermaanden wordt aangeboden. Deze banen kunnen variëren van werken als ober in een café in Spanje, tot het begeleiden van activiteiten op een camping in Frankrijk, of zelfs het geven van surflessen in Portugal. Het is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten, een andere cultuur te ervaren en waardevolle werkervaring op te doen.

Voordelen van Vakantiewerk in het Buitenland

Er zijn veel voordelen verbonden aan vakantiewerk in het buitenland. Ten eerste, het biedt een unieke ervaring waarbij je in contact komt met mensen van verschillende nationaliteiten en culturen. Ten tweede, het staat erg goed op je CV omdat het laat zien dat je flexibel bent en uit je comfortzone durft te stappen. Ten derde, het geeft je de kans om je taalvaardigheden te verbeteren. Ten slotte, het biedt je de mogelijkheid om te reizen en nieuwe plaatsen te ontdekken terwijl je geld verdient.

Populaire Soorten Vakantiewerk

Er zijn veel verschillende soorten vakantiewerk beschikbaar in het buitenland. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Animatieteam

Als lid van een animatieteam ben je verantwoordelijk voor het organiseren en begeleiden van verschillende activiteiten voor de gasten van een resort of camping. Dit kan variëren van sporttoernooien en knutselochtenden tot avondshows.

Horeca

Werken in de horeca kan inhouden dat je in een restaurant of café werkt, of dat je in een hotel of resort werkt. Deze banen kunnen variëren van ober of serveerster tot kok of barmedewerker.

Propper

Als propper is je taak om zoveel mogelijk kaarten te verkopen aan vakantiegangers voor toegang tot de beste feesten. Je werkt meestal overdag op het strand en ‘s avonds op de boulevard.

Reisleider Jongerenvakanties

Als reisleider voor jongerenvakanties ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van groepen jongeren tijdens hun vakantie. Dit kan inhouden dat je ze rondleidt, advies geeft over de beste plekken om te bezoeken en helpt bij het organiseren van activiteiten.

Summer Camp

Werken op een zomerkamp is een andere populaire optie voor vakantiewerk in het buitenland. Als kampbegeleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van een groep kinderen en het organiseren van leuke activiteiten voor hen.

Populaire Vakantiewerk Bestemmingen

Er zijn veel geweldige bestemmingen voor vakantiewerk in het buitenland. Hier zijn enkele van de meest populaire:

Spanje

Spanje is een populaire bestemming voor vakantiewerk vanwege de prachtige stranden, het heerlijke eten en de levendige cultuur. Of je nu wilt werken in een restaurant aan de Costa Brava, of als animator op een camping in de Canarische Eilanden, Spanje heeft voor ieder wat wils.

Frankrijk

Frankrijk is een andere populaire bestemming voor vakantiewerk. Of je nu wilt werken als ober in een café in Parijs, of als kampbegeleider op een zomerkamp in de Alpen, Frankrijk biedt tal van mogelijkheden voor een onvergetelijke zomer.

Portugal

Portugal is een geweldige bestemming voor vakantiewerk. Van het werken als surf instructeur aan de prachtige kust van de Algarve, tot het werken in de horeca in de bruisende stad Lissabon, er zijn tal van mogelijkheden om een geweldige zomer in Portugal door te brengen.

Hoe Vind Ik Vakantiewerk in het Buitenland?

Er zijn verschillende manieren om vakantiewerk in het buitenland te vinden. Een van de eenvoudigste manieren is om online te zoeken op websites op google. Deze sites bieden een breed scala aan vacatures voor vakantiewerk in verschillende landen. Je kunt ook contact opnemen met reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in vakantiewerk. Zij kunnen je helpen bij het vinden van een baan die bij je past en bij het regelen van je reis en accommodatie.

Hoe Solliciteer Ik voor Vakantiewerk in het Buitenland?

Het solliciteren voor vakantiewerk in het buitenland is vrij eenvoudig. De meeste organisaties hebben een online sollicitatieproces waarbij je een formulier invult en je CV en motivatiebrief uploadt. Het is belangrijk om in je sollicitatie duidelijk te maken waarom je geïnteresseerd bent in vakantiewerk in het buitenland en welke vaardigheden en ervaring je hebt die relevant zijn voor de baan. Als je sollicitatie succesvol is, word je meestal uitgenodigd voor een interview, dat via Skype of telefoon kan worden gehouden.

Voorbereiding op Vakantiewerk in het Buitenland

Voordat je op reis gaat voor je vakantiewerk in het buitenland, zijn er enkele dingen die je moet regelen. Ten eerste moet je ervoor zorgen dat je paspoort geldig is en dat je alle benodigde visa of werkvergunningen hebt. Je moet ook een ziektekostenverzekering afsluiten die dekking biedt in het land waar je gaat werken. Verder moet je eventueel accommodatie regelen, tenzij dit door je werkgever wordt voorzien. Tot slot is het een goed idee om wat onderzoek te doen naar het land waar je naartoe gaat, zodat je weet wat je kunt verwachten op het gebied van cultuur, taal en levensstijl.

Veelgestelde Vragen over Vakantiewerk in het Buitenland

Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen over vakantiewerk in het buitenland:

Hoe oud moet ik zijn om vakantiewerk in het buitenland te doen?

De minimumleeftijd voor vakantiewerk in het buitenland varieert afhankelijk van het land en het type werk. Over het algemeen moet je minimaal 18 jaar oud zijn.

Heb ik ervaring nodig om vakantiewerk in het buitenland te doen?

Dit hangt af van het type werk dat je wilt doen. Voor sommige banen, zoals werken in de horeca of als animator, is geen ervaring vereist. Voor andere banen, zoals werken als skileraar of surf instructeur, kan ervaring noodzakelijk zijn.

Welke talen moet ik spreken om vakantiewerk in het buitenland te doen?

Dit hangt af van het land en het type werk dat je wilt doen. Voor de meeste banen is het nuttig om minimaal een basisniveau van de lokale taal te spreken. Voor sommige banen, zoals werken in een internationaal resort of als reisleider, kan het nodig zijn om meerdere talen te spreken.

Ervaringen van Anderen met Vakantiewerk in het Buitenland

Er zijn veel mensen die positieve ervaringen hebben gehad met vakantiewerk in het buitenland. Ze vertellen over de geweldige mensen die ze hebben ontmoet, de nieuwe culturen die ze hebben ervaren en de waardevolle werkervaring die ze hebben opgedaan. Velen zeggen dat het een van de beste ervaringen van hun leven was en dat ze het zeker opnieuw zouden doen.

Uitgelichte Vacatures voor Vakantiewerk in het Buitenland

Hier zijn enkele uitgelichte vacatures voor vakantiewerk in het buitenland:

 • Zelfstandig Werkende Kok bij Camping De Chenefleur in de Belgische Ardennen
 • Medewerker Schoonmaak Sanitair en Accommodaties bij Camping De Chenefleur in de Belgische Ardennen
 • Horecamedewerker op een camping in de Belgische Ardennen bij Camping De Chenefleur
 • Hotel Animator in Spanje en op de Spaanse eilanden bij Ten Travel
 • Tussenjaar in 2023 en 2024 en Australië combineren met werken en reizen bij Ten Travel

Handige Links en Bronnen

 • Zoek informatie en relevante sites over werken in het buitenland.
 • Zoek de Europese organisatie die informatie en advies geeft over werken en leven in Europa.
 • Zoek informatie die je helpt bij het voorbereiden van je vakantiewerk in het buitenland.
 • Zoek informatie over werken, opleidingsmogelijkheden en loopbaanbegeleiding in het buitenland.
 • Zoek informatie over de erkenning van diploma’s, waardoor je in het buitenland een bepaald beroep kunt uitoefenen.

Conclusie

Vakantiewerk in het buitenland kan een onvergetelijke ervaring zijn. Of je nu wilt werken in de horeca in Spanje, als animator op een camping in Frankrijk, of als surf instructeur in Portugal, er zijn tal van mogelijkheden. Met de juiste voorbereiding en een beetje avontuurlijke geest, kan het de ervaring van je leven zijn. Dus waar wacht je nog op? Start je avontuur vandaag nog!

Plaats een reactie