Beslag op loon

Dreigt er beslag op uw salaris dan hebt u een aantal mogelijkheden om dit te voorkomen of op te lossen. Het beslag mag pas ten uitvoer worden gebracht nadat de rechter hiervoor toestemming heeft gegeven. De deurwaarder zal dan beslag leggen op uw loon en zal uw werkgever uw loon rechtstreeks overmaken naar de deurwaarder. Als u schulden hebt bij een overheidsinstantie dan is een dwangbevel voldoende om beslag te leggen op uw salaris of uitkering.

De deurwaarder dient wel rekenschap te houden met de zogenoemde beslagvrije voet. Op dit deel mag geen beslag gelegd worden. Immers, u dient geld te hebben om te kunnen leven. Dit voorkomt ook dat u van regen in de drup valt en schulden op schulden opbouwt. Overleg altijd met de betreffende deurwaarder naar de mogelijkheden en wees eerlijk. Grote, lange en bedroevende verhalen helpen meestal niet of nauwelijks en kunt u veel beter constructief te werk gaan. Dat wil zeggen, ga in goed gesprek met de beslaglegger en onderzoek naar de mogelijkheden welke voor beide partijen schappelijk en rechtvaardig zijn. U kunt de beslagvrije voet uitrekenen op uwbeslagvrijevoet.nl.

Verder kan er ook beslag gelegd worden op goederen zoals meubilair, auto, zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. Het Juridischloket kan u helpen en heeft alle kennis in huis omtrent beslag op loon en geeft advies. Voorkom loonbeslag en betaal uw rekeningen op tijd. De deurwaarder heeft een zorgplicht, als u eerlijk en constructief te werk gaat zal de deurwaarder openstaan voor voorstellen om de onderliggende situatie op te lossen. Boos worden heeft geen zin en werkt juist destructief. Het is natuurlijk altijd schrikken als loonbeslag dreigt en emoties schieten alle kanten op. Bedaar eerst en breng alle vaste lasten, schulden en verzekeringen in kaart.

Beslag op loon opheffen

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen is het niet moeilijk om beslag op loon en/of vakantiegeld ongedaan te maken. Hiervoor zal u wel enige moeite voor moeten doen en in gesprek gaan met de deurwaarder. Ten eerste, reken precies uit wat u aan maandelijkse lasten zijn. Zorg ervoor dat u alles goed en duidelijk inzichtelijk hebt en zorg ervoor dat u dit kunt onderbouwen met bankafschriften. Immers, bewijs is belangrijk voor de beslaglegger en alles wat u zegt wordt gecontroleerd.