Is een zakelijke rekening altijd nodig voor je bedrijf?

Is een zakelijke rekening altijd nodig voor je bedrijf?

Heb je dit jaar bij het doen van je belastingaangifte gemerkt dat het heel lastig was om je persoonlijke uitgaven en je zakelijke kosten van elkaar te onderscheiden? Dan is het tijd om te zorgen dat je op een zakelijke rekening overstapt. Vaak zien we dat beginnende ondernemers niet gelijk een zakelijke rekening openen omdat ze eerst willen zorgen dat hun bedrijf op rolletjes loopt. Alhoewel dit begrijpelijk is, is het niet altijd verstandig. Je wilt namelijk overzicht hebben over je financiën en door al je geldstromen te vermengen, is de kans groot dat je al snel door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dat kan allerlei gevolgen hebben, bijvoorbeeld dat je privé geld uitgeeft dat eigenlijk voor je bedrijf bedoeld was. Bovendien wordt het een hele klus om aangifte te doen aan het eind van het jaar. Genoeg reden dus om eens te kijken hoe je snel een zakelijke rekening kunt openen.

Een professionele uitstraling met een zakelijke rekening

Stel je voor: je hebt je auto laten repareren door een garage in de buurt. Wanneer je de factuur ontvangt, zie je dat je een fors bedrag moet overmaken naar een rekeningnummer dat niet de naam van de garage heeft. Wat denk je dan? Inderdaad, dat je het verkeerde nummer hebt ontvangen. Je ziet nu welk effect het heeft wanneer je je persoonlijke rekening ook voor je bedrijf gebruikt. Klanten wantrouwen dit en dat is niet zonder reden. Zorg er daarom voor dat je een zakelijke rekening opent op naam van jouw bedrijf. Hiermee maak je het niet alleen jezelf heel veel gemakkelijker, maar ook zorg je voor een professionele indruk bij je klant. Dat is wat je nodig hebt om als bedrijf te groeien. Ook goed om te weten: een zakelijke rekening is duurder dan een ‘gewone’ rekening, maar je kunt de kosten van je rekening aftrekken van je belastingaangifte. Op die manier blijkt onderaan de streep dat deze rekening heel goed uit kan; een echte win-winsituatie dus. Regel het daarom snel.

Hoeveel betaalpassen heb je nodig voor je rekening?

Wanneer je betalingen moet doen voor je bedrijf, is het fijn dat je dit gelijk met geld van je zakelijke rekening kunt doen. Vandaar dat we je aanraden om gelijk een zakelijke creditcard aan te vragen bij je rekening. Het voordeel van een creditcard is dat je hiermee overal ter wereld eenvoudig en snel kunt betalen. Je aankopen zijn bovendien voorzien van een garantieperiode. Mocht je een keer iets gekocht hebben wat uiteindelijk een miskoop blijkt te zijn, dan kun je de kosten terugvragen van je creditcardmaatschappij. Op die manier voorkom je risico’s en dat is precies wat een goede ondernemer onderscheidt van de mindere. Lees er meer over op de site van je bank. Je kunt daar snel zien aan welke voorwaarden je moet voldoen om te zorgen dat de creditcard een feit wordt. Werk je veel met andere mensen samen? Dan kun je altijd meerdere betaalpassen aanvragen. Je kunt dan de mensen die iets moeten betalen, altijd een pasje meegeven. Zo simpel kan het zijn.

Koppel je rekening aan boekhoudsoftware voor extra gemak

Als je sneller en nauwkeuriger door je boekhouding wilt gaan, kun je altijd je zakelijke rekening koppelen aan boekhoudsoftware. Met dit programma worden alle uitgaven en inkomsten goed geadministreerd. Hierdoor bespaar je zeeën van tijd die je beter kunt steken in je bedrijf zelf, dan in allerlei andere randzaken. We wensen je succes met ondernemen.