Online salaris berekenen

Online salaris berekenen met sociale premies en heffingskortingen
Wilt u online uw salaris berekenen? U kunt hiervoor gebruik maken van handige tools, bijvoorbeeld wanneer u uw bruto loon wilt berekenen om na te gaan wat u netto uitgekeerd krijgt. U betaalt belastingen over uw bruto inkomsten, waardoor er een netto loon overblijft dat lager uit zal vallen.

Online salaris berekenen

U kunt online uw salaris berekenen op het moment dat u van baan wenst te wisselen, of op het moment dat u na wilt gaan wat u netto over gaat houden van een nieuwe baan die u heeft geaccepteerd. Wilt u aan de andere kant weten wat u maandelijks of juist per jaar verdient? U kunt online uw salaris berekenen, door rekening te houden met de sociale premies en de heffingskortingen. Houd bovendien rekening met bijvoorbeeld een extra dertiende maand of het vakantiegeld, om een goed beeld te krijgen van uw salaris.

Sociale premies van het bruto loon af
U kunt uw salaris berekenen door uw bruto loon per maand met de 12 maanden te vermenigvuldigen. Indien u uw netto loon wilt berekenen dient u echter ook rekening te houden met de sociale premies, net als met de belastingen. Afhankelijk van uw loon betaalt u belasting in schaal 1, 2 of 3. De eerste schaal bestaat voornamelijk uit sociale premies, voor de WW en bijvoorbeeld de AOW. U draagt een deel van uw salaris af, waardoor u aan de andere kant recht heeft op deze uitkeringen indien u werkloos wordt of wanneer u de AOW-leeftijd bereikt.

Heffingskortingen voor minder belasting
Aan de andere kant zijn er ook voordelen voor werkenden, ten opzichte van de belastingen die u betaalt. U kunt rekenen op een heffingskorting in de vorm van bijvoorbeeld een arbeidskorting. Dit betekent dat u uw salaris kunt berekenen door de belasting van uw bruto loon af te halen, maar daar de heffingskorting op in mindering te brengen. Dit klinkt wellicht ingewikkeld, maar het betekent niets anders dan dat u over een bepaald vrijgesteld deel van uw inkomen, geen belasting hoeft te betalen. Dit is een soort beloning voor het feit dat u werkt.