Fulltime werken

Voltijd werken, dat is waar fulltime werken voor staat. Natuurlijk wordt hier niet 24 uur per dag mee bedoeld. Een baan is fulltime wanneer u meer dan 34 uur per week werkt, maar vaak bestaat een gemiddelde werkweek uit 36, 38 of 40 uur. De “nine-to-five” job komt neer op acht uur werk per dag, vijf dagen per week. Dit is doorgaans de meest voorkomende fulltime werkweek die er is. Een dergelijke week kan echter ook wat sleur met zich meebrengen. Daarnaast is niet iedereen ervoor gemaakt om vroeg uit bed te komen. Houdt u van afwisseling, bent u een avondmens en wilt u toch fulltime werken? Denk dan ook eens aan de nachtdienst: een tak van de fulltime werkweek die minder vanzelfsprekend is, maar minstens zo interessant.

Nachtdienst

Overdag slapen en pas tegen de avond uw bed uitrollen: dit klinkt u misschien als muziek in de oren. Juich niet te vroeg, want nachtdienst vergt een behoorlijk aanpassingsvermogen. Het heeft invloed op uw lichaam, uw geest en ook op uw sociale leven. Nog steeds geïnteresseerd? Dan volgen hier wat tips die zelfs de meest doorgewinterde nachtdieren nog kunnen helpen. De grootste neiging om te gaan slapen ontstaat tussen twee en vijf uur ‘s nachts. Zorg dan voor gevarieerd werk en blijf actief met collega’s. Bent u toch alleen? Zet dan de radio op: een praatprogramma houdt u wakkerder dan monotone muziek. Tot slot is een goede verlichting van de werkplek essentieel. Zo kunt u uw hersenen namelijk “foppen” en laten denken dat het gewoon licht is (en dus dag).

De best betaalde en meest populaire beroepen
Fulltime werken levert logischerwijs doorgaans flink wat geld op. Piloten, advocaten, tandartsen en professoren worden verre van onderbetaald. Wilt u echt stinkend rijk worden? Kies dan voor een medische opleiding en specialiseer uzelf in chirurgie. Jaarlijks verdient een chirurg namelijk tussen de anderhalve en vier ton! Vergeet niet dat dit een erg zwaar beroep is met lange dagen en onregelmatige tijden. Doet u het liever rustig aan, of bent u gewoon niet goed in biologie en scheikunde? Van best betaald naar minst betaald staan hier de vijf meest populaire beroepen van de Nederlandse man voor u op een rijtje: afdelingshoofd, vertegenwoordiger, logistiek medewerker, verkoopmedewerker en tekenaar. Vrouwen zijn (in dezelfde volgorde) het liefst verkoopmedewerker, kantooradministrateur, secretaresse, afdelingshoofd of arbeidsbemiddelaar. Een controversiële discussie is die van de relatie tussen geld en geluk, maar het belangrijkste blijft toch dat u doet wat u leuk vindt.