Solliciteren

Bent u opzoek naar een baan? Google vacatures kan uitkomst bieden en geeft via de zoekresultaten direct inzicht in welke jobs vrij zijn en waarop u kunt solliciteren. Het fijne van Google Vacatures is dat dit zonder veel poespas weergeven wordt. Wat wil zeggen dat de werkomschrijving kort en krachtig wordt weergegeven zonder geblaat van uitlatingen als “ben jij degene die we zoeken” of “ben jij een bruggenbouwer” en dergelijke is niet meer aan de orde.

Ga naar voorbeeld sollicitatiebrief voor advies en tips en pak die baan! Wanneer u wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek zorg ervoor dat u goed voor de dag komt. Nette kleding, vrolijk humeur en wees attent en gevat. De eerste indruk is nog altijd erg belangrijk.

Sollicitatiebrief of CV schrijven

Vraagt u zich af welke van de twee nodig is? Meestal beide want een bedrijf wil graag meer over u weten alvorens u uit te nodigen voor een sollicitatiegesprek. Hou het kort en bondig en wees realistisch. Veel sollicitanten maken vaak de beginnersfout door te zeggen dat ze alles kunnen. Zoals gezegd wees realistisch en belicht eventueel ook uw mindere kanten of gebreken. Dit wordt vaak gewaardeerd en maakt een goede eerste indruk.

De sollicitatiebrief is een aanvulling op je cv en besteed aan deze brief voldoende aandacht. Immers, u kunt deze brief weer gebruiken voor andere vacatures. Veruit de meeste bedrijven accepteren tegenwoordig de sollicitaties via mail en dat mag natuurlijk anno 2020 ook wel. Faxen en briefpost is vandaag de dag nauwelijks meer van toepassing.

Het verschil tussen sollicitatiebrief en cv
CV staat voor Curritum Vitea en hierin staat uw ervaringen, opleidingen en vaardigheden. Met een sollicitatiebrief vertelt u in het kort uw motivatie voor de betreffende job. Verder doet u er goed aan om het bedrijf te onderzoeken. Wat doen ze precies? Zo komt u achter de bedrijfscultuur, vaste waarden en doelstellingen van het bedrijf. Het is natuurlijk erg fijn dat de recruiter leest dat u zich al enigszins verdiept hebt in het bedrijf, u toont hiermee serieuze interesse en dat wordt zeker opgemerkt.