Salaris online vergelijken

Salaris berekenen en online vergelijken
U kunt online uw salaris berekenen om na te gaan wat u bruto of netto ontvangt, maar u heeft tevens de mogelijkheid om een vergelijking te maken met anderen. Ga binnen de beroepsgroepen na wat u verdient ten opzichte van anderen, of bepaal of u binnen uw onderneming wel voldoende ontvangt.

Salaris berekenen per beroepsgroep

U kunt onder andere het salaris berekenen per beroepsgroep. Ga bijvoorbeeld na wat een arts verdient, of waar aan de andere kant een servicemedewerker op kan rekenen. Dit is onder andere interessant op het moment dat u op zoek bent naar een nieuwe baan, of wanneer u zelfs nog een volledige mogelijkheid tot studie voor u heeft. U kunt online het salaris berekenen en nagaan wat de interessante branches zijn, om daar wellicht reken mee te houden binnen uw keuze voor de toekomst.

Salaris vergelijken met anderen
Wilt u het salaris vergelijken met anderen, bijvoorbeeld om na te gaan wat anderen met een vergelijkbare baan bij andere bedrijven verdienen? U kunt online het salaris berekenen waar de anderen gemiddeld recht op hebben, om vervolgens na te gaan of u zelf meer of minder krijgt. Heeft u het idee dat anderen meer verdienen, of verdient u juist relatief veel? Dan biedt dit u inzicht in de beloning die u ontvangt en biedt het u tevens handvatten om wellicht opnieuw te onderhandelen met uw werkgever.

Eigen salaris beoordelen
Wilt u uw eigen salaris beoordelen? U kunt online uw salaris berekenen, maar let in ieder geval goed op het verschil tussen een bruto en een netto salaris. Het bruto salaris verdient u per maand of per jaar, maar het is het netto salaris dat u daadwerkelijk op uw rekening ontvangt. Houd bovendien rekening met een eventuele dertiende maand of andere voordelen, voordat u naar uw werkgever stapt en vraagt om meer loon. U kunt online uw salaris berekenen om in ieder geval een beeld te krijgen wat u verdient, desgewenst in verhouding tot anderen die min of meer dezelfde baan hebben en daar meer of minder voor ontvangen.