Rien Franje, secretaris-generaal/directeur van de Raad voor de Samenleving

De autoriteiten en het legitieme adviesorgaan van het parlement voor kunst, architectuur, geschiedenis en reclame is de Raad Cultuur. Met 23 beoefenaars die het bestuur faciliteren en advies geven over beleidskwesties en subsidieaanvragen, kan Ren als directeur van het bureau fungeren. Op verzoek van het Ministerie van Onderwijs en Cultuur houdt het bestuur ook toezicht op de vierjarige sociale instellingen die de standaard culturele infrastructuur vormen. Rien Fraanje zal een belangrijke rol spelen in het regionaal sociaal beleid als standaardsecretaris/directeur, en zij zal ook helpen de structuur en begeleiding van de raad verder te versterken en bij te werken.

Directeur-generaal Cultuur en Media, Barbera Wolfensberger:

Rien Fraanje, die bekend is met het navigeren van ingewikkelde, sociale problemen en de politieke en politieke wereld, is een welkome aanvulling op ons team. Zijn grote kennis, goed inzicht en vermogen om mensen en organisaties te verbinden maken hem ideaal voor deze cruciale positie in de Cultuurraad.

Rien Franje:

Mensen met hun geschiedenis, dromen en verhalen moeten ondersteund worden door een politieke cultuur. De creatie en ontwikkeling van een gedeeld verhaal vergt een aanzienlijke hoeveelheid reclame, vaardigheden en bibliotheken. Ik kijk ernaar uit om een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de solide plaats van de Raad Cultuur voor internet, bibliotheek en sociaal gebied.

Rien Franje heeft ruime ervaring in bedrijfsontwikkeling, communicatie en publiek leiderschap. Sinds januari 2023 is hij directeur van Interprovinciaal Overleg, waar hij toezicht houdt op een groep van meer dan 250 burgers en contacten onderhoudt met afdelingen. Daarvoor was hij onder andere secretaris-directeur van de Raad van Bestuur. Om zijn doctoraat aan de Radboud Universiteit Nijmegen eerder dit jaar voort te zetten, voltooide Rien zijn publieke leiderschapsstudie aan de Universiteit Leiden. Naast zijn professionele loopbaan is hij werkzaam in de raad van bestuur van Stichting Liter en in opinieboeken voor het Nederlands Dagblad.

Dit bezoek vond plaats volgens de standaardprocedure van de Algemene Administratieve Dienst. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ontving tijdens het aanwervingsproces bijstand van DGABD. Iedereen is welkom om een aanvraag in te dienen omdat de vacatures uitgebreid zijn aangekondigd.

Plaats een reactie